I helgen öppnar Grindstugan Bageri & Café!

På lördag den 10 november slår Grindstugan i Tollare för första gången upp de anrika stugdörrarna i sin nya skepnad som bageri och café. Allt bakas eller lagas på plats, och det går lika bra att ta med sig hem som att fika eller äta en enklare lunch i den mysiga lokalen.  

Orden ”hembakat” och ”hemlagat” väcker positiva tankar hos de flesta av oss. Vi som minns radioprogrammet Hassans roliga busringningar på 1990-talet minns också den stackars killen i grillkiosken, som försökte förklara för Kristian Luuk att deras ”hemlagade” mos inte tillagades i hemmet, utan i så fall var ”kiosklagat”.

Nu har Tollare fått sin egen version av samma kluriga frågeställning. Inget som serveras eller säljs i Grindstugan kommer vara ”hembakat” eller ”hemlagat”. Bättre upp faktiskt, eftersom surdegsbrödet, stenugnsbrödet, kakorna, bullarna, tårtorna, smörgåsarna och sopporna istället är ”stuglagade” på plats.

Både take-away och mysigt café
I Grindstugan Bageri & Café kan du köpa med dig nybakat matbröd eller fikabröd av en mängd olika sorter. Eller varför inte ta en ”gofika” eller äta en enklare lunch i den mysiga lokalen? För dig som inte vill eller orkar göra frukost hemma varje morgon finns också härliga frukostpåsar att köpa med hem.

I den nyrenoverade stugan ryms upp till 40 gäster och på sommaren blir det också en uteservering. När du besöker Grindstugan kommer du oftast att träffa Sofia och Carina, medan bagaren Nino och konditorn Maria mestadels kommer befinna sig i bageriet och köket. Sofia driver också den trevliga lunchrestaurangen Tollareköket vid folkhögskolan.

Öppettider, adress och Fars dag
Öppettiderna under öppningshelgen 10–11 november är 9–17 och då är det Fars dags-tema, kombinerat med en lagom dos tidig julstämning. Därefter gäller öppettiderna 7–19 på vardagar och 8–17 på lördagar och söndagar, med undantag för större helgdagar.

Grindstugan ligger mitt i Tollare, i hörnet av Tollarevägen och Godtemplarvägen. Huset byggdes på 1940-talet för att hålla uppsikt över Tollare Pappersbruks entré och ta emot transporter till bruket.

Sofia, Carina, Nino och Maria hälsar alla Tollarebor och andra besökare hjärtligt välkomna!


Läs mer

Grindstugan är en del av pappersbrukets historia

Se filmen när hela Grindstugan flyttades med kran

Grindstugans caféinfo på tollare.org

Hassans busringning när Kristian Luuk ringer till Bogdan på Bamse Grill