Tollares nya hamnoperatör om kommande båtmöjligheter

Många Tollarebor är förväntansfulla och ser fram emot att småbåtshamnen och besöksbåtplatserna ska öppna. Bonava fortsätter arbetet med kajen och strandpromenaden, och nu finns en operatör utsedd för hamnen. Här kan du läsa mer om hamnoperatörens planering och de kommande båtmöjligheterna i Tollare. Operatören kommer också att vara med på Tollaredagen.

Utvecklingen av Tollares sjönära delar fortsätter. När strandpromenaden innanför hamnområdet är färdigställd kommer den nya operatören, Saltsjö-Dufnäs Marina, att påbörja arbetet med småbåtshamnen i Tollare. Det är en hel del grejer som ska komma på plats, till exempel bryggor, bommar och elstolpar.

Niklas Odenteg, vd på Saltsjö-Dufnäs Marina, berättar:

– Vi är verkligen sugna på att öppna i Tollare. Området har ju ett perfekt läge för båtliv! När strandpromenaden är slutbesiktad kan vi sätta igång att bygga hamnen, vilket vi bedömer tar ungefär 1–2 isfria månader. Vi planerar också för en båtpool om det finns intresse för det. Givetvis vill vi kunna öppna både hamnen och besöksbåtplatserna så snart som möjligt, och det vet vi att många Tollarebor också vill.

Niklas Odenteg från Saltsjö-Dufnäs Marina

Rutinerad operatör som kan både båtar och området
Som det lite gammaldags klingande namnet antyder är Saltsjö-Dufnäs Marina inte någon nystartad aktör. Bolaget har funnits sedan 1960-talet, och släkten som driver det har bott och drivit verksamhet i Duvnäs i mer än 100 år. Företagets huvudanläggning ligger i Skurusundet, mindre än tio minuters båtfärd från Tollare, där bland annat verkstad och vinterförvaring erbjuds. Saltsjö-Dufnäs Marina driver också flera av sommarhamnarna i närområdet, med omkring 400 sommarbåtplatser totalt.

Huvudanläggningen i Skurusundet

Niklas Odenteg berättar mer om anläggningen i Tollare:

– Tollares småbåtshamn kommer att kunna erbjuda upp till ett 50-tal båtplatser. Det exakta antalet beror dels på hur mycket yta som återstår när strandpromenaden är klar, och dels på hamnens slutliga utformning. Platserna kommer att hyras ut säsongsvis och flest platser blir det för båtar upp till 7 meter. Troligen blir det också några platser för lite större båtar. Om idén med en båtpool blir verklighet kommer de båtarna och platserna att skötas av vår samarbetspartner Saltsjöns Marinpool, som är Sveriges första och största båtpoolsaktör.

Vill du veta mer eller ställa dig i kö?
Du som vill veta mer om Tollares båtmöjligheter, eller ställa dig i kö för en plats, hittar kontaktuppgifter på Saltsjö-Dufnäs Marinas webbplats. Enklast är att mejla till info@battrans.se och i ämnesraden ange att din förfrågan handlar om Tollare.

Du som tidigare har stått på Bonavas intressentlista för en båtplats har nyligen fått mejl från Bonava om det. Om du är fortsatt intresserad ska du höra av dig till Saltsjö-Dufnäs Marina med kontaktuppgifterna ovan och berätta att ditt intresse kvarstår. Saltsjö-Dufnäs Marina sköter all köhantering för Tollare från och med nu.

Under Tollaredagen 21 september medverkar både Saltsjö-Dufnäs Marina och Saltsjöns Marinpool. De kommer då att berätta mer om sina planer och svara på frågor. Saltsjöns Marinpool kommer förhoppningsvis också kunna ha med sig och visa en av sina poolbåtar på plats.