Utbudet av restauranger och hämtmat växer i Tollare

Tollares utbud av mat och annat gott har ökat med Grindstugan Bageri & Café och Kenny’s Gelato. Sedan drygt en månad tillbaka kan du också köpa nygjord sushi och andra goda japanska maträtter i Nära Dej-butiken på Tollare torg. Bruket Tollare, den nya restaurangen på kajen, har tvingats skjuta upp sin premiär, men öppnar till hösten.

Nu har det gått mer än en månad sedan Nära Dej-handlaren Roger Freiman öppnade sin nya sushibar, där den erfarna kocken Rattana sätter ihop fräscha sushirätter och annat japanskt till hungriga Tollarebor och andra i närområdet. Roger fick idén om sushi för ett bra tag sen, men det saknades en avgörande komponent:

– Det fanns ett tydligt behov av fler hämtmatsmöjligheter här i Tollare. Närmaste sushistället var Orminge centrum, en bra bit bort. Men först behövde jag en riktigt duktig sushikock. När jag hittade Rattana, som har gjort sushi och annan japansk mat i mer än tio år på flera bra restauranger, kändes det rätt direkt.

Uppskattat av kunderna
Du tror kanske att sushi i en närlivsbutik betyder trista plastförpackningar med segt ris och småtrött fisk, som har tillverkats i ett industrikök och transporterats till butiken? Men det var inte alls vad Roger ville erbjuda:

– Jag ville satsa på en riktig sushibar med en skicklig kock, och det har visat sig vara helt rätt. Genom att komplettera vårt vanliga utbud med sushi, yakitori, yakiniku och andra japanska specialiteter har vi fått nya kunder, mer nöjda gamla kunder och ökat vår omsättning. Det märks att Tollareborna har saknat den här typen av hämtmat.

Bruket Tollares premiär uppskjuten
Ibland går allt inte som man har tänkt sig. Den nya restaurangen Bruket Tollare, med sitt härliga läge nere vid vattnet, fick tyvärr problem med sina byggarbeten för att göra i ordning och inreda den nya lokalen. Premiären, som var planerad till andra halvan av juni, fick skjutas upp. Restaurangchefen Andreas Magnusson berättar:

– Det var verkligen tungt att tvingas konstatera att vi behövde skjuta på öppnandet. Vi var förstås supertaggade och många Tollarebor hade berättat för oss hur mycket de såg fram emot en mysig och välkomnande bistro på Tollares kaj. Men vi tar så klart nya tag och ser enormt mycket fram emot att få möta våra gäster i höst!

Häng med på Facebook
Om du vill följa med i utvecklingen hos Bruket Tollare och Nära Dej-butiken så hittar du båda på Facebook. Extra bra om du är nyfiken på Bruket Tollares premiärdatum!

Bruket Tollare på Facebook

Nära Dej på Facebook