Svetten lackar i Tollare

Sensommaren 2017 invigdes Puls & Träning på Tollare Torg. På ett halvår har gymmet etablerat sig som en populär och välbesökt träningslokal för Tollarebor i alla åldrar. Några hänger till och med på låset redan klockan fem på morgonen!

Vi kontaktade Johan Hedström, gymvärd och ansvarig för Tollaregymmet, för att kolla läget. 

Vilka är ni som besökarna kan träffa på i gymmet?
– Förutom mig har vi Camilla som är personlig tränare och kostrådgivare med mycket träningserfarenhet på meritlistan. Nora är gymvärd med rötterna i hälso- och friskvårdsbranschen. Hon är ansvarig för våra öppet-hus-kvällar på onsdagar och bor dessutom själv i Tollare. Sara tränar, pluggar och hjälper till som gymvärd vid behov. Sist men inte minst har vi Axel som ser till att vi har ett rent och fräscht gym, berättar Johan.

Ett gym för alla
Puls & Träning har som affärsidé att erbjuda mindre kvartersgym som passar de boende i området. Till Tollaregymmet kommer alla möjliga människor i olika åldrar.

– Våra besökare är vanliga motionärer som vill hålla en balans mellan god hälsa och livets goda. Snittåldern på våra besökare är cirka 35–40 år, jämnt fördelat mellan kvinnor och män. Oftast bor eller jobbar man runt hörnet och uppskattar att snabbt ta sig hit.

En liten solskenshistoria
Ett bra exempel på en gymbesökare som verkligen haft stor nytta av Puls & Träning är den äldre man som efter en lång rehabiliteringsperiod behövde stärka upp kroppen.

– Han var en av de första som tecknade medlemsskap hos oss. Efter introduktion till gymmet ordnade Camilla ett anpassat träningsschema. De körde några pass under hennes överseende och nu är han helt självgående i gymmet. Jättekul att se hans utveckling!

För både morgonpigga och kvällsaktiva
Med generösa öppettider från 05:00 till 23:00 passar Puls & Träning både dig som föredrar tidiga morgnar och dig som behöver en hel dag som uppvärmning.

– Vi har faktiskt några som hänger på låset redan klockan fem på morgonen, väldigt imponerande! Belöningen blir extra energi hela dagen, men själv har jag inte listat ut hur man kommer upp så tidigt.

Ny löpargrupp till våren!
Johan och gänget har frågat sina medlemmar om de har några speciella önskemål hos sitt gym.

– Högst upp på önskelistan är en löpargrupp och den ska vår personliga tränare Camilla starta under våren. Ett annat önskemål är mammaträning, så det kanske blir nästa satsning.

Erbjudande till alla Tollarebor
Förutom öppet hus varje onsdag 18:00–20:00 med Nora där du kan provträna gratis, erbjuds grannarna lite speciella förmåner.

– Just nu har vi värvarerbjudande som är förmånligt både för dig som är medlem och vännen som värvas. Medlemmen får en månad gratis träning och vännen bjuds på inskrivningskostnaden som är värd 400 kronor. Dessutom har vi rabatter för såväl studenter, ungdomar och seniorer i Tollare.

Vi tackar Johan för pratstunden och önskar Puls & Träning fortsatt tillströmning av träningssugna Tollarebor!

Vill du veta mer?
hemsidan kan du läsa mer och även bli medlem. Undrar du något är du välkommen att ringa Puls & Träning på 08-24 62 22.