Snart öppnar nya restaurangen Bruket Tollare

Många ser med förväntan fram emot den nya kvarterskrogen på Tollare kaj. Planeringen är i full gång och Tollare-redaktionen har bytt några ord med både restaurangchefen och köksmästaren, som planerar att slå upp dörrarna till Bruket Tollare i början av sommaren.

Vi har tidigare skrivit en nyhet om restaurangen som ska öppna nere vid vattnet, närmare bestämt på adressen Tollare kaj 20. Bakom satsningen står samma krögare som driver The Old Smokehouse i Lännersta. Planeringen pågår för fullt inför öppningen av Bruket Tollare, vars namn är inspirerat av Tollare Pappersbruk som låg här en gång i tiden.


Skissbild på den nya restaurangen

Det nya restaurangteamet hoppas kunna öppna i början av sommaren och restaurangchefen Andreas Magnusson har bråda dagar redan nu:

– Vi är jättetaggade och ser verkligen fram emot att träffa våra nya gäster. Många av dem har vi redan varit i kontakt med när de har hört av sig, både om bokningar i Lännersta och med frågor om den nya restaurangen i Tollare. Som tidsplanen ser ut idag får vi tillträde till de nya lokalerna i månadsskiftet april-maj, och därefter behöver vi ungefär en månad på oss för att komma på plats med utrustning, möbler och annat. Så i början av juni hoppas vi kunna välkomna våra första gäster. Det ska bli grymt kul!

Tollarebornas nya vardagsrum
Bruket Tollare ska bli en kvarterskrog med skön bistrokänsla och härlig sjöutsikt. Lite av ett extra vardagsrum för Tollarebor och besökare. Inledningsvis siktar Andreas och teamet på att ha öppet på kvällarna onsdag-fredag samt dagar och kvällar under helger.


Andreas Magnusson tillsammans med Anna-Karin Löfberg och Therese Läck från The Old Smokehouse i Lännersta

I takt med att konceptet sätter sig och kunderna hittar hit är ambitionen att utöka öppettiderna. Uteservering ska det förstås också bli. Även den kommer troligen att starta i mindre skala, eftersom det än så länge pågår byggarbeten på kajen.

Vällagade klassiker på menyn
Köksmästaren Fredrik Nilsson, med bakgrund på klassiska Grodan och Tornvillan i Nacka Strand, berättar att menyn till att börja med blir relativt enkel, men naggande god:

– Vi vill erbjuda en schysst bistromeny där man kan äta vällagade klassiker till ett rimligt pris. Bruket Tollare ska vara en mysig vardagskrog där du kan dimpa in när det passar, till exempel om du är sugen på något gott eller bara för trött för att orka fixa mat hemma. Menyn är inte helt spikad än, men en klassisk burgare, biff med pommes, fiskgryta och Toast Skagen är några riktiga lågoddsare. Vi ska också utveckla menyn successivt – efter säsong, önskemål och efterfrågan.

Delar av lokalerna kommer gå att hyra för konferenser och event i den härliga, sjönära miljön. När kajen och marinan har öppnat kan ju gästerna anlända även från vattnet.

Följ restaurangen på Facebook
För dig som är nyfiken finns en nystartad Facebook-sida för Bruket Tollare. Än så länge hittar du inte så mycket info där, men det ska det bli ändring på, lovar Andreas. Där kommer du kunna följa förberedelserna inför öppningen och snart hitta menyer, öppettider och annat.

Goda grannar
En av Bruket Tollares närmaste grannar, Kennys Gelato, öppnade under Skärtorsdagen. Bakom konceptet står Tollarebon och glassmästaren Kenny Mattsson. Han vill, som vi har skrivit om i den här tidigare nyheten, göra Tollare till en destination för glassälskare.