Scouten Kalle

Möt Kalle som har varit trogen Tollarebo i över 20 år. Hans pasion till naturen och vattnet.

 

Både utsikt och insikt

Karl-Erik har genuin erfarenhet av Tollare och brinner för både natur och föreningsliv.

Tollare har anor. Första gången namnet dyker upp i historieböckerna är anno 1403. Riktigt så länge har Karl-Erik Nilsson inte bott här, men han är djupt rotad i området sedan han bosatte sig i Tollare – år 1993.

– Jag trivs bra här, intygar Karl-Erik.

Att han varit Tollare trogen i över 20 år ett gott tecken på att han verkligen trivs i området. Nu förädlas Tollare ännu mer, när fler fina bostäder byggs. Det välkomnar Karl-Erik.

– Det är kul att nya människor flyttar hit och husen ser trevliga ut också.

Han är själv högst aktiv i områdets föreningsliv och välkomnar nya medlemmar till flera av sina aktiviteter. Karl-Erik har sedan många år varit aktiv i scoutkåren som huserar i Tollare Folkhögskola. Han hoppas på fler barn till kåren och nya eldsjälar till scoutgemenskapen. Tollare har ett utmärkt läge för att ta del av skogens skafferi. Den vilda naturen ligger bara några promenadstråk bort.

– Vi har ju bussen direkt utanför dörren här. Antingen om man vill åka in till stan eller längre ut i naturen på Värmdö.

I Tollare har Karl-Erik naturen runt knuten. Han uppskattar den omväxlande terrängen. Naturen visar upp sig från sina vackraste och mest varierade sidor – tät granskog såväl som kala klipphällar.

– Jag är en riktig skogsmänniska, men uppskattar också vattnet, även om jag själv inte har någon båt.

Karl-Eriks egen favorit med Tollare är kombinationen av en fantastisk vy över sundet med ett rikt föreningsliv. Det blir, så att säga, en balans mellan utsikt och inre insikt. Han är djupt engagerad i vänföreningen vid bland annat Tollare Folkhögskola och besöker flera andra kulturevenemang samtidigt som han också njuter av att bara uppleva livet med en kopp kaffe på sin favoritutsiktsplats vid vattnet.

Kanske det är Tollares rika liv som gör att Karl-Erik, 74 år, fortfarande arbetar. Han jobbar ett par dagar i månaden som rådgivare – ”jag är lite av klok gubbe” – inom byggnäringen, ofta med fokus på brobyggen. Och det är ju lite av Tollares signum, området är en bro mellan olika typer av liv, ute och inne, utsikt och insikt.

Kalles tips i Tollare

  • Promenera runt eller ta cykeln, flera fina vägar att göra utflykter på.
  • Upptäck ditt privata smultronställe! Det finns gott om fina utsiktsplatser längs vattnet, men också fina gläntor i skogen. Pröva gärna Boo- och Värmdöleden.