Padelbana öppnar i Tollare!

Nu står det klart att Tollare får en padelbana. Lagom till midsommar förväntas Tollare Padel stå klar.

Initiativtagarna till Tollare padel är Jon Mankell och Farbod Bozorgzad, två vänner som är boende i Tollare. Idén till en bana kom till då de upplevt att padeltiderna inte räckte till för deras bekanta boende i området och då hittade de den ultimata platsen för en padelbana.

– Vi kontaktade Bonava för att presentera ett förslag hur man kan nyttja den tilltänkta platsen på ett förnuftigt sätt och efter att bygglovet var klart, så började arbetet på plats. Det är ett tillfälligt bygglov där padelbanan kommer vara igång i tre säsonger fram till hösten 2023, därefter kommer padelbanan flyttas. Jon driver ett antal banor på Gotland sedan tidigare och tillsammans har vi även färdigställt ett par banor i Uppsala, säger Farbod.

– Idén med en padelbana i Tollare är att skapa någonting lokalt främst till boende här i Tollare och att självklart inkludera lokala verksamheter. Vi har inlett ett samarbete med Fastighetsmäklarna Saltsjö-Boo och även restaurangerna Bruket och Smokehouse. Den lokala butiken Nära dej Tollare kommer att hyra ut racket för de som vill prova på sporten, säger Jon.

Stående padeltider till ungdomar i skolan, lokalt samarbete och turneringar

– Med våra samarbetspartners kommer vi även hitta på roliga events med bland annat turneringar. Vi kommer att erbjuda personlig träning genom en duktig padeltränare, som bor i Tollare. Dessutom kommer vi erbjuda stående padeltider till Noblaskolan. Vi vill erbjuda barn och ungdomar möjlighet att prova på padel och hitta nya vägar till motion, säger Farbod.

Just nu är markarbetet klart och Tollare Padel inväntar att monteringspersonalen ska få göra sitt. Förhoppningen är att padelbanan i Tollare kan öppna redan vecka 24.

– Vi tycker att läget på banan i Tollare är ultimat. Det är både vackert och lättillgängligt. Det ska bli jättespännande att starta upp på riktigt, avslutar Farbod. 

Information 

Förväntad öppningspremiär: I mitten av juni under midsommarveckan och banan hålls öppen fram till september/oktober, beroende på väder. 

Öppettider: Öppettiderna kommer att anpassas efter dagsljuset. Preliminära öppettider till en början är från kl. 07:00 på vardagar (stängning ej fastställd) och kl. 08:00 – 21:00 under helger. 

Banan är inte ljussatt, detta för att inte störa närboende. 

Bokning sker via appen ”MATCHi” eller hemsidan: www.matchi.se. 

Rack och bollar kommer att hyras/säljas på Nära Dej Tollare. 

Löpande information kommer att uppdateras på MATCHi samt www.tollarepadelcourt.se.