Service

Runt knuten har du en mindre livsmedelsbutik och i närheten finns ytterligare butiker och kommunal service. I området finns också bra förskolor och skolor. Det är också nära till både Nacka Forum och Sickla köpkvarter.

Nacka Forum

Nacka Forum är ett av Sveriges största köpcentrum med 150 butiker, caféer och restauranger.

Orminge Centrum

I Orminge Centrum finns bland annat apotek, systembolag, bibliotek, post, bank, fackhandel och Sveriges största Coop-butik.

Sickla Köpkvarter

Sickla Köpkvarter har fler än 160 butiker och även kulturhus, bibliotek, konsthall, museum och en rad olika caféer och restauranger.

Lilla Tollare

Med öppna och ljusa lokaler nära naturen och en egen förskolegård, bibliotek och sagorum har Lilla Tollare plats för 90 barn med tre småbarsavdelningar och tre storbarnsavdelningar.

LillaTollareW

Villa Tollare

Tollare bygger broar över generationsgränserna. I samma byggnad som förskolan ligger Villa Tollare, som är ett vård- och omsorgsboende för äldre. Lokalerna är trivsamma med takterass och anslutande trädgård. äldre och de yngre får ibland möjlighet att umgås över generationsgränserna under ordnade former.

VillaTollareW

Johannes Petri förskola och skola

Precis vid infarten till Tollare ligger Johannes Petri förskola och skola med en utformning anpassad till naturen. Johannes Petri verkar utifrån konceptet ”En skola”, som innebär att lärandet ses som en process som också inkluderar de yngsta i förskolan.

Skolan har cirka 600 elever från förskoleklass till årskurs 9 Förskolan har cirka 150 barn i åldrarna 1-5 år. Idag har skolan omkring 600 elever, från förskoleklass till årskurs 9. Förskolan har cirka 150 barn i åldrarna 1-5 år. Här erbjuds också fritids för elever i förskoleklass upp till och med årskurs 3 samt fritidsklubb för elever i årskurs 4-6. Skolan har både fotbollsplan och bollhall som bjuder in barnen till aktiv lek.

Läs gärna mer här

Lännersta förskola och skola

I ett villaområdet i Saltsjö-Boo, mellan sjöar och nära skog och natur ligger Lännersta förskola och skola. Förskolan har cirka 70 barn och skolan 240 elever, från förskoleplats till årskurs 5.

Läs gärna mer här

Sunnebo förskola

Sunnebo förskola drivs av Vi som Växer och har tidigare vunnit Nacka kommuns kvalitetspris ”Fjädern”. Förskolan ligger i Lännersta och har tre avdelningar och tre ateljéer med olika inriktning, matsal och en fantastisk utemiljö.

Läs gärna mer här

Björknässkolan

Björknässkolan ligger i Saltsjö-Boo och har elever från förskoleklass till årskurs 9. Skolan innehåller även en träningsskola med elever från förskolan till gymnasiet samt skoldaghem med elever i årskurs 6-9.

Läs gärna mer här

Fantastisk fritid

I Tollare får du en fantastisk fritid. Från naturreservaten med skog, berghällar, ängar, sjöar och spännande stigar till det utmärkta båtlivet. Det finns också många föreningar och klubbar i närområdet som erbjuder aktiviteter. Här hittar du ett urval av dem:

Boo FC (fotboll)
Boo KFUM (racketsport, klättring, innebandy, judo)
Boo Hockey
Boo FF (fotboll)
Boo SK (skridskor och konståkning)
Nacka simhall
Nacka kommun, kontoret för Fritid och natur