Johannes Petri Skola här i Tollare gör plats för fler elever

Johannes Petri Skola, som i dagsläget har plats för drygt 680 elever från förskoleklass till årskurs nio, kommer att byggas ut för att kunna ta emot fler elever när Tollare växer. Höstterminen 2018 står en helt ny skolbyggnad klar mittemot den befintliga byggnaden. Då kan eleverna se fram emot nya, rymliga och fräscha lokaler.

–Utöver F-9 skola består Johannes Petri Skola även av en förskola för 120 barn i åldrarna 1-5 år. Under hösten togs första spadtaget till den nya skolbyggnaden som ligger på andra sidan gatan sett från den befintliga skolbyggnaden, säger Vera Sandin, verksamhetschef på Pysslingen Skolor, som driver Johannes Petri Skola.

Byggnaden kommer i form av moduler och färdigställs till sommaren 2018. Den nya skollokalen kommer att ha en yta på drygt 1200 kvadratmeter och kommer bland annat innehålla nya salar för NO-undervisning och träslöjd och en elevcafeteria. I anslutning till den nya byggnaden anläggs även en ny skolgård.

Pysslingen Skolor jobbar just nu, i samarbete med Nacka kommun, för att få till en säker lösning så eleverna kan röra sig över vägen mellan skolbyggnaderna på ett säkert sätt.
–Det känns jätteroligt att kunna utöka vår skolverksamhet i Tollare. Vi ser fram emot att kunna ta emot fler elever när det är dags för höstterminsstart 2018, och eftersom Johannes Petri Skola alltid har varit en populär skola, så kan det vara klokt att ställa sitt barn tidigt i kö, säger Vera Sandin.