FRÅN INDUSTRIOMRÅDE TILL EN LEVANDE STADSDEL

Bonava har tagit fram en film som visar hur Tollare genomgått en resa från industriområde till en levande stadsdel.

När vi blickar ut över vackra Tollare idag och ser de varierande boendemiljöerna och den mysiga stadsdelen, som ramas in med det glittrande havet och de vackra skogsmiljöerna precis intill, kan det vara svårt att förstå att det endast för 8 år sedan stod ett industriområde här.

År 2012 stod fabriksbyggnaderna från pappersbruket i Tollare förfallna och övergivna. Det var också då beslutet att riva pappersbruket togs. Det första avgörande beslutet som skulle leda till den levande stadsdel som istället står i den vackra skärgårdsmiljön idag.

Allting startar med utvecklingen av tunneln i Tollare. Därefter påbörjades arbete efter arbete med flera av de platser som är välkända i Tollare idag.

Tollare Park, Tollarehöjden, äldreboendet Senectus, Tollare Torg, Tollare Marina, Tollare Terrass, småbåtshamnen, trapparken, bron till Mårtens Holme, kajen vid vattnet, Kennys Gelato, Café Grindstugan och Restaurang Bruket.

Det finns många platser som kännetecknar det vackra Tollare vi känner till och uppskattar idag. Häng med på en resa och se när Tollare går från industriområde till en levande stadsdel.