Fotbollsspelaren Petronella

Möt Petronella som är professionell fotbollsspelare och har siktet inställt mot Tollare.

Från Östermalm till Tollare för att bo mellan stad och skärgård

Fotbollsspelaren Petronella Ekroth, som spelar i Djurgården och tidigare spelat i bland annat Hammarby och Tyresö FF, har köpt en lägenhet i Tollare och flyttar hit från Östermalm tillsammans med sin sambo i mars 2019. 

–Jag och min sambo har bott på Östermalm ett tag men längtar ofta till ett boende med närhet till naturen. Vi hade börjat titta på hus när en kompis som ska flytta till Tollare i september i år rekommenderade området till oss. Vi åkte ut och tittade och föll direkt för Tollare. Det känns som en mysig liten småstad med en tydlig kvarterskänsla. Vi hade tur eftersom just den lägenhet vi helst ville ha var ledig. Nu räknar vi ner dagarna tills det är dags att flytta in i vår nybyggda lägenhet våren 2019, säger Petronella Ekroth.

Hon är uppvuxen i Oskarshamn, med närhet till både skogen och havet. För Petronella Ekroth känns det därför bra att flytta till Tollare, där naturen finns precis runt knuten och bryggan med småbåtshamnen ligger i anslutning till kvarteret. Hon ser även fram emot att ta ett dopp från bryggan eller de omgivande klipporna när vädret tillåter det. Att det sedan inte är långt in till Stockholm city är ju ett plus.

Fantastisk utsikt från terrassen högst upp i huset
–Att bo mellan stad och skärgård, kunna ta en löprunda i skogen, en promenad längs med vattnet eller bara grilla tillsammans med familj och vänner på terrassen känns jättebra. Vi hittade vår drömlägenhet här i Tollare som är 75 kvadratmeter och ligger högst upp i ett av husen, vilket innebär att vi kommer att få en fantastisk utsikt över vattnet och naturen runt Tollare.

–För mig har det alltid varit viktigt med nära till vatten och grönska eftersom jag har växt upp med det. Det ger mig ett lugn och harmoni i kroppen. Jag är imponerad över hur vårt framtida kvarter är utformat och ser verkligen fram emot att se det ta form. Vår lägenhet har både balkong, burspråk och en stor terrass. Det ger en oslagbar frihetskänsla, säger Petronella Ekroth.