Förskolan Utkiken öppnar i augusti

Förberedelserna och uppförandet av den nya förskolan Utkiken går helt enligt plan. Anmälan öppnar 28 mars och i augusti välkomnas de första barnen. I ett suveränt läge, mitt i Tollare och granne med Grindstugan, skapas härliga miljöer både inomhus och utomhus för barn i åldrarna 1–6 år.

Norlandia Förskolor kommer att driva verksamheten med fokus på barnens utveckling, att grundlägga goda matvanor och rörelse i vardagen. Förskolan ska ha en tydlig friluftsprofil med marina inslag. Här ska även olika familjetjänster erbjudas, så att du som förälder kan köpa morgonkaffe och fralla, eller beställa en vällagad middagsmatlåda för hela familjen.

Utkiken kommer ha plats för 125 barn i åldrarna 1–6 år, fördelade på 10 avdelningar. Alla barn som börjar på Utkiken, och deras vårdnadshavare, erbjuds en särskild anknytningspedagog för att underlätta och skapa extra trygghet vid starten.

Rörelse och bra mat varje dag
Norlandia satsar mycket på barnens hälsa, bland annat genom koncepten NorlandiaSkuttet och Mat med smak. NorlandiaSkuttet är ett samarbete med Generation Pep, kronprinsessparets satsning för att ge alla barn möjligheten och viljan att leva ett aktivt och hälsosamt liv.

Mat med smak är Norlandias måltidskoncept, med egna kockar som lagar god och näringsriktig mat på plats för servering både på avdelningarna och i praktiska matlådor som föräldrarna kan beställa och köpa med sig hem när barnen hämtas.

Hållbara och hälsosamma miljöer
Den nya förskolebyggnaden uppförs av Cikoria Fastigheter och ligger bredvid Grindstugan Bageri & Café, i hörnet Tollarevägen och Godtemplarvägen. Alla byggnadsmoduler är på plats och det invändiga arbetet har påbörjats. Både inomhus och utomhus skapas miljöer som bygger på hållbarhet, hälsa och stimulans.


Ta reda på mer om Utkiken

Utkikens webbplats (mer info kommer publiceras här successivt inför öppnandet)

NorlandiaSkuttet

Mat med smak

Ansökan om förskoleplats öppnar 28 mars på Nacka kommuns webbplats (det fullständiga namnet är Norlandia Förskolor Utkiken)

Om du har frågor är du också välkommen att kontakta Ulla Dunell-Svensson, Norlandias skolchef för Nacka-regionen, på ulla.dunell.svensson@norlandia.com eller 072-500 18 74.


Tidigare Tollare-nyheter om Utkiken

Grunden för Tollares nya förskola (2018-11-02)

Ny förskola planeras vid Grindstugan (2018-03-23)