Ett intensivt Tollareår går mot sitt slut

Julen står för dörren och därefter återstår bara några mellandagar till nyårsafton. För de flesta av oss innebär helgerna en välbehövlig ledighet, mysigt firande med våra nära och kära, och en möjlighet att ladda de berömda batterierna.

När vi ser tillbaka på Tollareåret 2019 kan vi konstatera att det har varit väldigt intensivt och inneburit flera stora händelser och milstolpar för området.

Många lyckade öppningar
I påskas öppnade Kenny’s Gelato, som har lockat glassälskare från när och fjärran. I augusti slog den nya förskolan Utkiken, bredvid mysiga Grindstugan Bageri & Café, upp dörrarna. Tollaredagen firades i strålande solsken av både barn och vuxna i september. I samma veva öppnade den flytande gångbron till Mårtens holme – Tollares egen lilla ö, som också är en del av Tollare naturreservat. I november öppnade hissen i Nedre Trapparken och i början av december kunde äntligen den efterlängtade restaurangen Bruket Tollare öppna på Tollare kaj. Andreas, Fredrik och resten av gänget på Bruket tycks redan ha gjort succé!

SL-bussarna och småbåtshamnen
Mer knepiga har främst två saker varit. Dels har det varit svårare än väntat att få igång SL-busstrafiken genom Tollare, trots att hållplatserna finns på plats sedan länge. Diskussioner pågår idag mellan Trafikförvaltningen på Region Stockholm, bussoperatören Keolis, Nacka kommun och Bonava för att hitta en lösning så snart som möjligt. Arbetet med den västra delen av strandpromenaden tar också längre tid än beräknat, vilket påverkar öppnandet av småbåtshamnen, som bedöms kunna ske i sommar.

Mycket händer även 2020
Det finns en hel del att se fram emot i Tollare under nästa år. Förutom småbåtshamnen och besöksbåtplatserna, kommer Tollare kaj och Tollare strand att färdigställas, liksom både Östra och Västra strandpromenaden samt Solbryggan och Brukstorget. Detsamma gäller Övre Trapparken, Tollareslingan, Godtemplarparken och den nya lekplatsen strax öster om Vyn. Som vanligt kan du följa utvecklingen av de större delprojekten på Tollares utvecklingssida, som uppdateras i takt med att utvecklingsarbetet fortskrider.

Med denna sammanfattning vill vi från Bonava önska alla Tollarebor och andra följare en god helg och ett gott nytt år!