Äntligen! Nu kan du ta båten in till stan från Tollare

Livet vid havet steppar upp ytterligare. Från och med den 26 oktober kan du ta båten från Tollare till Nybrokajen.

Många har längtat och nu är äntligen dagen här. Från och med den 26 oktober börjar Nackalinjen köra mellan Tollare och Nybrokajen via vågorna på havet. Vilken lyx!

Allting började 2019 när Bonava, som utvecklat stora delar av Tollare, startade en utredning om förutsättningarna för att trafikera rutten Tollare – Stockholm city. Det resulterade i Nackalinjen som idag är ett boendeinitiativ och drivs ideelt av Margareta Storckenfeldt. Projektet har stöttats finansiellt av bland annat Bonava.

Ett miljömedvetet val
Nackalinjen har en tydlig hållbarhetsprofil. Rutten kommer att trafikeras av M/S Sylvia som tar ca 40 passagerare där det finns sittplats med bord och wifi till alla. Batterierna i båten kommer från uttjänta Teslabilar anpassade till en marin användning. Utöver 100% miljömärkt el klimatkompenserar ebolaget Boo Energi extra för de utsläpp som genereras för hela livscykeln vid energiframställning och ytterligare cirka 10%. All el från Boo Energi är därmed 110% klimatpositiv.

Allt detta gör båten till ett hållbart transportmedel och förhoppningen är att Nackalinjen till stor del kommer vara ett substitut till bilar i rusningstrafik vilket ökar miljövinsterna.

Ut på tur!
Som första steg prövas intresset med turer några dagar i veckan med start den 26 oktober. Om det faller väl ut kommer linjen att fortsätta trafikeras och som nästa steg finns planer på att ta en större och snabbare båt i drift. Vidare finns planer på att utöka med fler bryggor, fler avgångar inklusive helgturer. Nackalinjen drivs som en tydlig möjlighet för att göra en konkret insats för klimatet och samtidigt skapa en fantastisk service.

Läs mer och boka biljetter 

För att läsa mer om Nackalinjen och den nya rutten från Tollare, samt boka biljetter, besök Nackalinjens hemsida.

Bonava stöttar Nackalinjens uppstart genom att erbjuda 50% av alla biljetter året ut. Så passa på att boka er resa redan idag!